Rutger Bults wint AUV alumni publieksprijs

23 november 2017

Veel UvA-alumni zijn maatschappelijk betrokken en werken aan inspirerende projecten. Om hun bijzondere prestaties breed onder de aandacht te brengen, reikt de Amsterdamse Universiteits-Vereniging jaarlijks de AUV-alumnusprijs uit. Uit de inzendingen heeft de jury negen kandidaten genomineerd waaronder docent aan het Instituut voor Interdisciplinaire Studies, Rutger Bults met zijn project ‘Grounded Madagascar’. Zijn project won uiteindelijk de publieksprijs.

Rutger Bults: Grounded Madagascar

Grounded Madagascar creëert samen met lokale boeren een duurzame landbouw. Het doel is om zowel een verbetering in hun levensonderhoud te realiseren als het gedegradeerde ecosysteem te herstellen. Rutger Bults wil met Grounded Madagascar boeren stimuleren om essentiële en plantaardige oliën te produceren en deze te verkopen aan de (voornamelijk Europese) cosmetica-industrie.