FPS studente Lieke Brackel wint Waternetwerk Scriptieprijs

18 december 2017

Voor haar bachelor- scriptie binnen de major Politicologie die ze volgde voor haar studie Future Planet Studies, ontving Lieke Brackel op 25 november tijdens het KNW Najaarscongres in Amersfoort de Waternetwerk Scriptieprijs 2017.

Een deskundige jury heeft alle ingestuurde scripties beoordeeld op innovatie, bruikbaarheid en toegankelijkheid. De scripties kwamen van diverse opleidingen en gingen over heel diverse onderwerpen. Uit alle inzendingen van studiejaar 2016-2017 werden drie Bachelor-scripties en drie Master-scripties genomineerd voor de Scriptieprijs 2017.

Het juryrapport

De jury was zeer lovend over 'Politieke Dimensies van Transities: Discussie over differentiatie van rioolheffing als beleidsinstrument voor klimaatbestendige stad'. De scriptie analyseert een zeer relevant, brisant en actueel beleidsvraagstuk en paart dat aan een gedegen veldonderzoek naar (pogingen tot) invoering van deze heffing. Een issue dat in Nederland schoorvoetend maar onstuitbaar de lokale politieke agenda's zal gaan beheersen.

het juryrapport vermelde "Het onderzoek is bijzonder: techniek is één ding, ratio is een ander ding, emotie en politiek speelt misschien wel een doorslaggevende rol. We zijn trots op deze winnaar van de Waternetwerk Scriptieprijs voor de beste Bachelor scriptie van 2017: Lieke Brackel met haar onderzoek naar governance aspecten bij verduurzaming van de financiering van stedelijk waterbeheer", aldus de jury.