Call for Proposals IIS beurs nieuwe toetsvormen

Ontwikkel een nieuwe toetsvorm met de IIS- beurs

10 april 2018

Wil je aan de slag met het uitproberen van nieuwe manieren van toetsen of ben je hier al mee bezig? Leren je studenten verschillende vaardigheden, maar heb je nog geen bevredigende manier om hun ontwikkeling te beoordelen? Wil je een nieuw leerdoel toetsen en ben je op zoek naar de beste manier om dit te doen? Dan biedt deze beurs van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) je mogelijk de ruimte hier werk van te maken.

Vaardigheden als samenwerken, leiderschap, reflectie, etc. zijn moeilijk te toetsen op basis van gangbare normen van toetsing. Als je wilt weten of een student deze vaardigheden heeft ontwikkeld, kan het nodig zijn om alternatieve vormen van beoordeling te gebruiken. Het IIS steunt docenten die mee willen doen met een pilot om alternatieve toetsingsconcepten en procedures in te zetten, deze te evalueren en hun materialen en ervaringen met anderen te delen. Hiervoor heeft het IIS beurzen beschikbaar gesteld waarmee je als docent kunt innoveren en verbeteringen kunt aanbrengen in je eigen vak.

Voor wie

• Je bent docent of een team van docenten van een of meerdere vakken aan de UvA en bent verantwoordelijk voor de toetsing van je vak;
  • Je vindt het interessant om bezig te zijn met onderwijsvernieuwing;
  • Je bent bereid je kennis te delen en anderen te inspireren;
  • Je hebt een aanstelling bij de UvA voor minimaal 0,5 fte voor minimaal de duur van de pilot;
  • Je hebt toestemming van je leidinggevende om hier uren aan te besteden.

Beschikbare beurzen

De beurzen worden beschikbaar gesteld voor vakken die starten in semester 1 (jaar 2018/2019). Aanvragen hebben een minimale looptijd van zes maanden en een maximale looptijd van twaalf maanden. Pilots kunnen vier maanden voor aanvang van het vak in kwestie starten. Per beurs is er maximaal 80 uur beschikbaar, afhankelijk van het ingediende voorstel. Deze uren komen bovenop de al toegekende uren voor dit vak. Er kunnen in totaal 12 aanvragen gehonoreerd worden. Er zijn reeds 6 beurzen beschikbaar gesteld.

Wanneer

De sluitingsdatum voor het indienen van projectaanvragen voor het eerste semester van 2018-2019 is donderdag 17 mei 2018. Gebruik hiervoor onderstaande link.