Start pilot Coach@Work

Alumni-netwerk wordt ingezet voor studentencoaching

12 juli 2018

De universiteit is naast een periode van inhoudelijke verdieping voor studenten ook een voorbereidende fase op de arbeidsmarkt. Ons onderwijs streeft ernaar om analytische, kritische, collaboratieve en professionele vaardigheden van studenten te versterken, zodat ze deze kunnen inzetten in hun verdere carrière. Toch is het niet mogelijk om een curriculum perfect te laten aansluiten op de verschillende leerdoelen die individuele studenten hebben. Daarom zijn de research master Brain and Cognitive Sciences en de bachelor Bèta-gamma de pilot Coach@work gestart met hun alumni.

Pilot voor twee interdisciplinaire studies

Coach@work is een manier om de arbeid gerelateerde expertise van alumni aan te bieden aan huidige studenten. De studenten konden zich vrijwillig aanmelden voor dit project. Deelnemende alumni hebben een training in coaching ontvangen en zijn gekoppeld aan student-deelnemers. Vervolgens hebben de alumni met hun studenten een aantal coaching gesprekken gehad om hen te helpen bij het ontwikkelen van persoonlijke of professionele vaardigheden.

Feedback van studenten

De eerste feedback van Brain & Cognitive Sciences studenten en coaches is binnen. De studenten én coaches waren zeer enthousiast over het project, maar hadden wel behoefte aan meer  structuur en handvatten (gesprekstechnieken, leerdoelen bepalen). Het IIS neemt deze feedback mee in de doorontwikkeling van deze onderwijsvorm.