Vidi beurs voor bijzondere alumnus Brain & Cognitive Sciences

van filosoof naar gedrags -en neuro wetenschappelijk onderzoeker

12 juli 2018

Wouter van den Bos (1980), alumnus van de onderzoeksmaster Brain and Cognitive Sciences, ontving een VIDI-beurs van EUR800 000 om interdisciplinair onderzoek te doen naar imiterend leren.

Van den Bos betrad de interdisciplinaire master als filosoof, maar studeerde in 2006 af met een sterk neurowetenschappelijk profiel, waarna hij bij prof. Evelien Crone promoveerde aan de Universiteit Leiden. Met zijn onderzoek naar het keuzegedrag van adolescenten integreert Van den Bos gedragswetenschappelijk onderzoek met neurowetenschappelijk onderzoek

Wouter van den Bos ontving een Vidi subsidie voor zijn onderzoek naar imitatiegedrag bij adolescenten. Als je vrienden van de brug springen, spring jij dan ook? Deze retorische vraag wordt dagelijks aan tieners gesteld, maar is het antwoord wel zo duidelijk?
Lees hier meer over het onderzoek van Wouter van den Bos