Dit zijn de finalisten van de UvA Create a Course Challenge 2018

16 november 2018

Tot 15 november kon er door de UvA gemeenschap gestemd worden op tien ideeën van de Create a Course Challenge. In totaal hebben een kleine 500 studenten en medewerkers van de UvA hun stem uitgebracht op het vak dat volgens hen ontwikkeld moet worden als nieuw interdisciplinair keuzevak. De vijf ideeën met de meeste stemmen gaan door naar de finale op 29 november op De Brug, Roeterseiland.

Iedereen met een UvA ID kon op volgorde van waardering (stem 1: 3 punten, stem 2: 2 punten en stem 3: 1 punt) stemmen op zijn of haar top 3. De vijf vakken met de meeste stemmen zijn en daarmee doorgaan naar de finale zijn:

• Artificial Intelligence Safety - Victor Zuanazzi (560 punten)
  • Counter-thinking in contemporary society - Vukasin Gligoric (360 punten)
  • Favourable Futures - Klaas Groen (346 punten)
  • Biotechnologie van medicijn tot Frankenstein - Nils Boonstra, Ida van Koolwijk, Tijmen Kuyper & Julie Maas (340 punten)
  • Navigating the Post-Truth Internet - Naina Parasher (305 punten)

Alle tien de inzendingen zijn te lezen op de website van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS).

De finale
Tijdens de finale-avond op donderdag 29 november op De Brug op Roeterseiland bepaalt de jury bestaande uit Lucy Wenting (directeur IIS), Guda van Noort (Docent Communication Science) en Roeland Voorbergen (voorzitter CSR), welke inzending beloond wordt met de realisatie van het keuzevak. De winnaar mag daarna direct aan de slag als student-assistent bij de ontwikkeling van het vak. Na de finale proosten we met zijn allen op de winnaar!

De finale is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Voor meer informatie zie de website van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies.