Accreditatierapport Research Master Brain and Cognitive Sciences positief ontvangen

Brain and Cognitive Sciences ontvangt als een van de weinige masteropleidingen een 'goed' als beoordeling

16 januari 2017

De Research Master Brain and Cognitive Sciences wordt beoordeeld met een 'goed' door de visitatiecommissie, die namens de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie de opleiding beoordeelde op leerdoelen, leeromgeving, toetsing en resultaten. Slechts 15% van de masteropleidingen in Nederland ontvangt deze beoordeling.

De opleiding Brain and Cognitive Sciences is een samenwerking tussen het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) en het onderzoeksplatform Amsterdam Brain and Cognition (ABC), dat hersen- en cognitiewetenschappers uit verschillende disciplines verbindt. De deelnemende instituten aan ABC zijn: Academisch Medisch Centrum (AMC), Amsterdam Center for Language and Communication (ACLC), Center for Research in Experimental Economics and Political Decision-making (CREED), Institute for Logic, Language and Computation, Psychology Research Institute, Research Institute for Child Development and Education (CDE) en Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS).

De masteropleiding wordt door de commissie geprezen om zijn excellente interdisciplinaire karakter en zijn bereikte leerdoelen. Het huidige curriculum slaagt er volgens de visitatiecommissie goed in studenten te trainen als experts binnen het veld waar hun interesse ligt, maar zorgt ook voor een solide basis binnen het bredere domein 'Brain and Cognitive Sciences'. Dit is volgens de commissie mogelijk dankzij de bijdragen van excellente onderzoekers met internationale reputatie, die verbonden zijn aan het onderzoeksplatform Amsterdam Brain and Cognition (ABC). Ook de staf van de opleiding zelf wordt door de commissie geprezen om haar toewijding.

De master heeft een sterke community van docenten en studenten. De minor Tesla werd door de commissie bijzonder gewaardeerd als waardevolle keuzemogelijkheid voor studenten om te leren complexe vraagstukken op te lossen in opdracht van externe stakeholders.