Instituut voor Interdisciplinaire Studies

Filmpjes studenten Bèta-gamma buitengewoon in de smaak

22 april 2012

Voor het nieuwe vak Van de Oerknal naar het Leven maakten eerstejaars studenten van de opleiding Bèta-gamma korte films over het ontstaan van het leven. Abstracte begrippen als chaos, entropie, ontstaan van koolsof, chiraliteit van eiwitten, etc. worden steeds vanuit heel nieuwe en creatieve perspectieven uitgebeeld.

Een van deze filmpjes werd zelfs plenair vertoond op de Dies-viering van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

In deze filmpjes worden de verbanden tussen de disciplines Natuurkunde, Scheikunde en Biologie bij het onstaan van het leven heel duidelijk uitgebeeld.

Studenten werden hierbij begeleid door de docenten prof. dr. Stanley Brul, dr. Jan Pieter van der Schaar en dr. Jan van Maarseveen. Op 26 maart jongsleden werden de 'Oscars' uitgereikt aan de mooiste en meest kritische films. Zeer de moeite waard!

Bekijk de filmpjes hier:

Gepubliceerd door  IIS