The UvA Create a Course Challenge

Loop je rond met een goed idee voor een nieuw vak? Doe dan mee met de UvA Create a Course Challenge. Je wordt uitgedaagd om een idee voor een vak in te zenden, dit samen met de curriculumontwikkelaars van Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) uit te werken en wie weet ben jij volgend jaar student-assistent bij jouw eigen vak!

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien. Cookie instellingen.

 

Het IIS daagt alle UvA studenten uit om mee te denken over hoe onderwijs het beste georganiseerd kan worden, welke onderwerpen en werkvormen er aan bod zouden moeten komen en welke rol studenten en docenten hierbij spelen. Met de UvA Create a Course Challenge word je als student uitgedaagd om buiten gebaande paden te treden en na te denken over hoe onderwijs leuk, uitdagend en betekenisvol kan zijn.

Het IIS wil met deze uitdaging studenten een actieve rol laten spelen bij het beïnvloeden van de manier waarop het onderwijs wordt uitgevoerd bij het instituut en daarmee binnen de UvA. Studenten krijgen met de Create a Course Challenge de kans om hun visie op onderwijs te realiseren.

Het winnende vak start uiteindelijk in september 2019.

Create a Course Challenge IIS

Studenten zonder grenzen

Centraal binnen de Challenge staat dat grenzen overstegen worden. Niet enkel tussen studenten en docenten en tussen faculteiten en disciplines, maar ook tussen de academische wereld en de maatschappij.

Gepubliceerd door  Instituut voor Interdisciplinaire Studies

4 september 2018