Hoe werkt het?

The UvA Create a Course Challenge bestaat uit vier rondes. Uiteindelijk wordt er één winnaar gekozen door een jury. Het IIS gaat samen met de winnaar aan de slag met het ontwikkelen van het vak. De challenge staat open voor alle UvA studenten, zowel bachelor als master.

Ronde 1: Dien je idee in

Deadline 30 september 2018

Een groot geleerde zei ooit: “Een goed idee past op een bierviltje”. Schrijf jouw idee op een Create a Course bierviltje (te verkrijgen bij je studievereniging) of download het bierviltje hier. Natuurlijk mag je ook de bierviltjes gebruiken van de strandbar in Thailand, de bierbrouwerij in Boston of waar je ook heen gaat op vakantie deze zomer.

Maak vervolgens een foto van het viltje met jouw idee erop en mail deze naar het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS).

E-mailadres: iis@uva.nl

Ronde 2: Werk je idee uit

Deadline 4 november 2018

Zodra wij jouw idee hebben ontvangen  krijg je via de mail een format toegestuurd dat je helpt jouw idee verder uit te werken. Wat voor werkvormen heeft jouw vak? Wat leren de studenten? Welke docenten zijn betrokken? Welk studiemateriaal gebruiken de studenten en hoe wordt er getoetst? Je kunt er zelf voor kiezen om je vak in het Nederlands of in het Engels uit te werken, afhankelijk van de taal waarin het vak uiteindelijk gegeven gaat worden.

Stuur het ingevulde format voor de deadline toe naar het IIS: iis@uva.nl

Ronde 3: Nomineer jouw favoriete vak

Tussen 8 en 15 november 2018

Alle UvA studenten en medewerkers mogen eenmalig op hun top 3 stemmen. De vijf ideeën met de meeste stemmen gaan door naar Ronde 4.

Ronde 4: Pitch je idee voor de jury

datum: 29 november 2018 | 17:00 - 19:00 @de Brug, Roeterseiland

Tijdens de finale-avond op donderdag 29 november op de Brug op Roeterseiland bepaalt de jury bestaande uit Lucy Wenting (directeur IIS), Guda van Noort (Docent Communication Science) en Roeland Voorbergen (voorzitter CSR), welke inzending beloond wordt met de realisatie van het vak. De winnaar mag daarna direct aan de slag als student-assistent bij de ontwikkeling van het vak. Na de finale proosten we met zijn allen op de winnaar!

Gepubliceerd door  Instituut voor Interdisciplinaire Studies

16 november 2018