Minor: Science for Sustainability

Science for Sustainability is een minor voor bèta-studenten die hun wetenschappelijke achtergrond in willen zetten voor een duurzame toekomst. In deze interdisciplinaire minor wordt natuurwetenschappelijk kennis gecombineerd met inzichten uit andere wetenschapsgebieden, zoals economie en politiek.

Het doel van de minor is om als student met wetenschappelijk onderbouwde oplossingen te komen voor grote maatschappelijke problemen, zoals klimaatverandering, het veiligstellen van ons milieu en het zoeken naar oplossingen voor de wereldwijde energievraagstukken omtrent water en voedsel.

De minor is een initiatief van de Graduate School of Science en de Graduate School of Life and Earth Sciences in samenwerking met het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS). De minor staat open voor alle studenten die zich inschrijven voor een tweejarige masteropleiding aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de UvA.

22 oktober 2014