Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Amsterdam krijgt er een nieuwe school bij: de Amsterdam School of Data Science. De school wordt volgende maand geopend en is speciaal voor datawetenschappers.

Hiermee moet de grote vraag naar dataspecialisten worden teruggedrongen. De Amsterdam School of Data Science is een initiatief van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en Hogeschool van Amsterdam.

Opleidingsplatform

Samen met het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) starten deze instellingen volgende maand het nieuwe opleidingsplatform. De school telt zo'n tweehonderd data-opleidingen. Niet alleen nieuwe studenten zijn welkom op de school voor datawetenschap, ook werkende dataspecialisten kunnen zich laten bijscholen. De verwachting is dat er volgend jaar zeker 8000 datawetenschappers nodig zijn op de arbeidsmarkt.

De Amsterdam School of Data Science is de samenwerking aangegaan met verschillende bedrijven op het gebied van data-analyse, zoals Philips, Elsevier en Qualcomm. Ook is het gekoppeld aan het eerder opgerichte platform Amsterdam Data Science, waaraan 600 datawetenschappers verbonden zijn. De officiële opening van de Amsterdam School of Data Science is op 24 maart 2017 en wordt afgetrapt door Kajsa Ollongren, wethouder van Amsterdam. De mini-conferentie ‘The Future Of Data Science Education’ is deel van het evenement.

Lees meer over de Amsterdam School of Data Science