Zes UvA studenten geselecteerd voor zomerstage bij Huawei in China

16 juni 2017

Zes studenten van de Universiteit van Amsterdam zijn geselecteerd voor een zomerstage bij het hoofdkantoor van Huawei in China. Als deelnemer aan het Huawei Seeds for the Future programma krijgen zij de unieke kans hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevorderen.

Werkervaring opdoen

De studenten volgen allen een opleiding op het gebied van bètawetenschap of informatica aan de UvA Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Zij starten hun avontuur met een culturele cursus bij de Beijing Language and Culture University. Vervolgens gaan zij naar het Huawei hoofdkantoor in Shenzhen, Zuid-China, om werkervaring op te doen en hun technische expertise in de ICT sector vergroten.

Kennismaking met China

'Ik kijk enorm uit naar deze trip,' zegt Lucas Fijen, een van de geselecteerde studenten. 'De combinatie van aan de ene kant een kennismaking met met de Chinese cultuur, en aan de andere kant binnen kunnen kijken bij een groot internationaal IT-bedrijf spreekt mij erg aan. Ik weet dat ik best wat vooroordelen heb over China, dus ik hoop op deze manier een nieuwe kant van China te leren kennen en de technologische vooruitgang bij onze verre oosterburen te ervaren.'

De geselecteerde UvA studenten zijn:

• Michelle Appel, Bachelor Bèta-gamma, major Kunstmatige Intelligentie
  • Lucas Fijen, Bachelor Bèta-gamma, major Kunstmatige Intelligentie