Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Vanaf maart 2017 is Henkjan Honing de nieuwe wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS). Honing is hoogleraar muziekcognitie aan de UvA.

Henkjan Honing
Dr. Henkjan Honing

Honing is hoogleraar muziekcognitie aan de UvA. Muziekcognitie is een relatief nieuw, interdisciplinair vakgebied dat zich richt op, onder meer, de rol van perceptie, emotie en geheugen bij het luisteren naar muziek. Hij heeft eerder de Distinguished Lorentz Fellowship gewonnen, een prijs om onderzoek dat de kloof tussen alfa-, gamma- en bètawetenschappen overbrugt, te stimuleren. Bij een breder publiek is Henkjan Honing bekend van zijn boek Iedereen is muzikaal. Wat we weten over het luisteren naar muziek.

Invulling nieuwe positie

Henkjan Honing over de invulling van zijn nieuwe positie: ‘Ik geloof heel sterk in interdisciplinariteit en in wat dat de wetenschap en de wereld kan brengen. Ik word dan ook in de eerste plaats een verkondiger en pleitbezorger van de interdisciplinaire boodschap. Een soort ambassadeur. Ik hoop daarmee een bijdrage te leveren aan het duurzaam, structureel en stabiel verankeren van het IIS binnen de universiteit en de wetenschappelijke wereld.’

Lucy Wenting, directeur van het IIS is blij met de komst van Henkjan Honing:  ‘Henkjan Honing is iemand die op zoek gaat naar het ongebruikelijke en dat is precies waar wij dagelijks mee bezig zijn. Zijn inbreng zal een verdere verdieping geven aan het instituut’.

Wil je meer weten over Henkjan Honing en interdisciplinariteit? Klik dan hier onder voor een interview met hem.