Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Voor de doorontwikkeling van het vak Placemaking hebben Joris Buis en Katusha Sol van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies een Comenius beurs ontvangen.

Placemaking

Placemaking is een cursus over gebiedsontwikkeling waarbij studenten interdisciplinair werken en hun kennis leren toepassen én doorgeven aan een externe opdrachtgever en een volgende groep studenten. Voor dit estafette-element wordt een online platform ontwikkeld waar zowel studenten, opdrachtgevers, gemeente-afdelingen en lokale initiatiefnemers elkaar kunnen vinden.

Online platform voor kennisoverdacht

Het is voor de UvA belangrijk om de theorie ook toe te kunnen passen in de praktijk. Bij het vak placemaking wordt aan beiden veel aandacht gegeven. Daarnaast is er een continue binding met de opdrachtgevers, doordat vraagstukken door worden gegeven aan studenten in een volgend semester. Om de opgedane kennis tijdens het semester niet kwijt te raken maar over te dragen aan de nieuwe groep studenten wordt er onder meer een online platform ontwikkeld. Dit online platform vormt een middel om kennisoverdracht voor en door verschillende partijen in een gebied te bestendigen en zichtbaar te maken.