Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Bij interdisciplinair onderwijs komt het vaak voor dat studenten in groepsvorm in een korte tijd moeten presteren. Hoe krijg je alle informatie in bijvoorbeeld een maand bij elkaar, hoe start je een brainstorm en bereik je een optimale samenwerking binnen je team?

Interdisciplinaire werkvormen grid IIS

Werkvormen online

Het IIS maakt bij zijn onderwijs gebruik van verschillende werkvormen om persoonlijke en professionele vaardigheden in snel tempo plaats te laten vinden. Denk aan transferrable skills, teamwork, reflectie en leiderschapsoefeningen. De werkvormen die hier bij passen wil het IIS zoveel mogelijk verzamelen en delen met de buitenwereld door een online platform open te stellen voor iedereen die hier interesse in heeft. In een volgende stap is het de bedoeling dat docenten zelf werkvormen, ten behoeve van vaardigheden onderwijs, kunnen toevoegen of feedback kunnen leveren op de oefeningen die al online staan. Ga naar www.iis.uva.nl/werkvormen voor het online platform.

 

IIS beurzen 'vaardighedenonderwijs'

Binnenkort starten we met het toewijzen van IIS beurzen ‘vaardighedenonderwijs’. Met behulp van deze IIS beurzen wil het instituut docenten en onderwijsontwikkelaars stimuleren te experimenteren met nieuwe werkvormen in hun eigen onderwijs.

Neem contact op met Jasper ter Schegget (j.terschegget@uva.nl) van het IIS om je te laten adviseren over hoe je al deze opgedane vaardigheden kunt integreren in een samenhangend curriculum of ontvang informatie  over de IIS beurzen 'vaardighedenonderwijs'.