Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

In 2017 konden studenten, UvA medewerkers en overige geïnteresseerden de interdisciplinaire UvA keuzevakken ‘Heel de mens’, en ‘Gevaarlijke Gekken’ volgen. Naar aanleiding van deze twee collegereeksen zijn er bij de Amsterdam University Press (AUP) publicaties verschenen.

Gevaarlijke gekken

Kan de impact van zo'n gevaarlijke gek niet ook op grotere schaal spelen? Op de schaal van de samenleving, de wereld of de geschiedenis? Deze vraag was de inspiratie voor Gijsbert de Reuver (tot voor kort docent bij het IIS en verbonden aan bureau Kadans) en Stephan Sanders (columnist, presentator, essayist en auteur) om een reeks lezingen te organiseren over een aantal karakteristieke historische en hedendaagse figuren, die zijn gebundeld in dit boek.

Heel de Mens

‘Heel de mens’ behandelt tien actuele dilemma’s in de zorg en in de samenleving, die zijn ontstaan door technische en andere innovaties. Voor elke levensfase, van embryo tot hoogbejaard, staat een dilemma centraal. Twintig specialisten uit wetenschap, politiek, zorg en bedrijfsleven geven per dilemma hun visie. Louise Gunning-Schepers (universiteitshoogleraar Gezondheid en maatschappij aan de UvA) verzorgde de redactie en inleiding van deze bundel.