Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

In het afgelopen academische jaar zijn er grote stappen gezet in de ontwikkeling van de nieuwe interdisciplinaire bacheloropleiding Digital Innovations and Social Change (DISC).

Zo is de Macrodoelmatigheidstoets goedgekeurd, is het onderwijs verder uitgedacht en ontwikkeld en is de TNO zo goed als af om deze aan te bieden aan de NVAO. Samen met docenten van de FMG, FNWI en FGw is er hard gewerkt om de bachelor vanaf september 2022 te kunnnen aanbieden. Het IIS is daar actief bij betrokken geweest in een adviserende, uitvoerende en faciliterende rol.

De opleiding volgt het didactisch concept HILL (High Impact Learning that Lasts) en studenten gaan vanaf jaar 1 aan het werk met semester brede projecten ondersteund door workshops, hoorcolleges en werkgroepen. De projecten gaan over digitale innovaties met betrekking tot bijvoorbeeld duurzaamheid, gezondheid, mobiliteit of gelijkheid. Afgestudeerden van deze opleiding zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van duurzame digitale technologieën en hebben inzicht in de sociale, politieke, culturele en technologische dimensies van digitale transformaties.

Vragen over DISC? Stel ze aan Silke van Beekum.