Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Andere geïnteresseerden (contract – en bijvakstudenten)

Contractstudent

U kunt zich inschrijven als contractstudent als u interesse heeft om een van onze IIS keuzevakken te volgen. Onder contractstudenten verstaan we alle geïnteresseerden die niet ingeschreven staan bij een onderwijs instelling.

Inschrijven

Via deze link kunt u zich inschrijven voor het vak dat u graag zou willen volgen. Na het invullen van het formulier en het uploaden van een kopie van uw paspoort (hiervoor kunt u de app KopieID gebruiken) ontvangt u een e-mail met een bevestiging. U wordt bij de UvA ingeschreven als contractstudent en u zult van de Centrale Studenten Administratie een bewijs van inschrijving ontvangen met een studentnummer. Op deze email hoeft u verder geen actie te ondernemen.

Kosten

Aan de hand van uw inschrijving zult u ook een factuur ontvangen. De kosten van het college vindt u onder het kopje 'kosten'.

Leeromgeving

Als de factuur is voldaan en uw inschrijving aan de UvA compleet is, krijgt u toegang tot de Canvas-leeromgeving. Hierin vindt u al het lesmateriaal van het college dat u gaat volgen. Ook zullen hier huiswerk opdrachten, literatuur, berichten van de docent etc.  te vinden zijn.

Toetsing

Als u deelneemt aan de toetsing zult u na afloop van de collegereeks een gewaarmerkte cijferlijst ontvangen. Mocht u niet deelnemen aan de toetsing dan kunt u een certificaat voor bewijs van deelname bij ons opvragen. Let wel, deze worden alleen op verzoek door ons verstrekt.

Bijvakstudent

Wanneer je als student van een andere universiteit of hogeschool in Nederland een minor of keuzevak aan het IIS wilt volgen, dien je jezelf als bijvakstudent in te schrijven aan de UvA.

Stap 1: Studielink

De Inschrijfprocedure voor bijvakstudenten verloopt via Studielink, www.studielink.nl. Kies bij de inschrijving voor de bacheloropleiding waar het vak onder valt: Bèta-Gamma Bachelor (bijvak). Mocht je meerdere keuzevakken bij ons volgen, dan hoef je jezelf maar één keer in te schrijven als bijvakstudent.

Stap 2: Collegegeld

De dekking van het collegegeld dat je aan de UvA verschuldigd bent, verloopt via een zogenaamd Bewijs Betaald Collegegeld (BBC). Dit document vraag je op bij de instelling waar je je hoofdstudie volgt en je collegegeld hebt betaald. Stuur het origineel per post of breng het langs bij de Student Service Desk 

Stap 3: Toelaatbaarheid

Hoewel de open colleges van het IIS vrij toegankelijk zijn, dien je wel aan de centrale toelatingseisen van de UvA te voldoen. Dit betekent dat je in het bezit moet zijn van ten minste een geldig VWO-diploma en/of een HBO-propedeuse. De Centrale Studentenadministratie van de UvA zal automatisch je toelaatbaarheid controleren en je hier eventueel verder over informeren.

Bovenstaande inschrijfprocedure is verplicht. Zonder inschrijving kunnen wij geen cijfers registreren.

Heb je vragen over je inschrijving als bijvakstudent, neem dan contact op met de Student Service Desk.