Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Community

 • National Interdisciplinary Education Conference (NIE)

  Hoewel we in heel Nederland en België veel innovatieve initiatieven zien, is interdisciplinair onderwijs nog geen onderdeel geworden van het reguliere onderwijs in het hoger onderwijs. Om kennis uit verschillende disciplines volledig te integreren en een vollediger begrip te krijgen van onze complexe samenleving in transitie, hebben we een nieuwe onderwijsaanpak nodig. Daarom is het IIS begonnen met het opbouwen van een actief interdisciplinair onderwijsnetwerk in Nederland (en de rest van de wereld) om krachten te bundelen en samen de standaarden van Interdisciplinair Onderwijs te definiëren.

  Dit resulteerde onder meer in het idee om in 2017 de eerste Nationale Interdisciplinair Onderwijs (NIE) conferentie te organiseren voor alle academische universiteiten en toegepaste universiteiten van Nederland - en België. De conferentie vindt jaarlijks plaats op een andere Nederlandse universiteit. Voor meer informatie kijk op de website: www.nie-conference.nl.

 • Association for Interdisciplinary Studies Conference (AIS)

  In 2019 organiseerde het IIS de internationale Association for Interdisciplinary Studies (AIS) conferentie. Voor het eerst vond deze conferentie buiten de Verenigde Staten en Canada plaats. 

  Van 24-26 oktober 2019 presenteerde het Instituut voor Interdisciplinaire Studies een uitverkochte internationale Association for Interdisciplinary Studies (AIS) conferentie. Op de Roeterseilandcampus van de UvA kwamen 30 verschillende nationaliteiten vanuit 5 continenten samen om kennis uit te wisselen over Interdisciplinarity in global contexts.

  Lees hier meer over de conferentie.