Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

De vijf finalisten van de Duurzaamheidschallenge

Create a Course Challenge Special Edition

Alle UvA studenten kregen de afgelopen maanden de kans een voorstel te doen voor een nieuw te ontwikkelen vak in de speciale editie van de Create a Course Challenge, met de nadruk op Duurzaamheid. Het winnende vak van de finale-avond op 20 mei wordt samen met de student door het IIS verder ontwikkeld en volgend jaar aangeboden als UvA-breed keuzevak. Lees hieronder meer over de vijf ideeën die doorgaan naar de finale.

Maar liefst 36 innovatieve ideeën kreeg het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) dit jaar ingestuurd voor de Create a Course Challenge. Daarvan werden er 10 genomineerd voor een finaleplaats. Alle UvA studenten en docenten hebben de afgelopen twee weken kunnen stemmen op hun top 3, en daarmee zijn vijf plannen geselecteerd om door te gaan naar de finale.

De vijf plannen die doorgaan naar de finale:
 

 1. Food, Animals and the Environment (725 punten), van Caatje Kluskens, bachelorstudent Media en Cultuur
   
 2. From Local to Global: Take Action for the Climate (596 punten), van Emilia Berenyi, masterstudent Political Science
   
 3. Duurzame zorgen in de zorg (594 punten), van Daphne Jonkers Both, Sabine Gorter en Muamer Hajtic, masterstudenten Medical Informatics
   
 4. Sustainability Deconstructed: Inequalities and Solutions (562 punten), van Mira Toliou, bachelorstudent Media en Cultuur
   
 5. Critical Animal Studies: Multi-Species Oppression in the Anthropocene (531 punten), van Tim Reysoo, research masterstudent Filosofie


Lees de uitgebreide beschrijvingen van de ideeën hier terug 

 

De vijf plannen die helaas niet door zijn naar de finale:
 

 1. Doughnut Economics: Economics for the 21st century (670 punten*)
 2. Rethinking the World: From Economic Impact to Impact Economy (495 punten)
 3. Create Impact: Sustainability by Design (494 punten)
 4. Sustainability Marketing and Businesses in a World of Consumerism (454 punten)
 5. Sustainability, Policy and Communication (381 punten)

* dit idee heeft voldoende punten gehaald om door te gaan naar de finale, maar de student heeft zich inmiddels teruggetrokken.

De finale

Tijdens de live finale op donderdag 20 mei van 17:00 – 19:00 uur bepaalt de jury welke inzending beloond wordt met de realisatie van het vak. De winnaar mag daarna direct aan de slag als student-assistent bij de ontwikkeling van het vak. 

De juryleden zijn Rick van der Ploeg, universiteitshoogleraar Environmental Economics, Lucy Wenting, de onderwijsdirecteur van het IIS, en Rosa van der Laag, student Future Planet Studies en mede-eiser in de klimaatzaak tegen Shell.