Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Kennisdeling

IIS Podcasts

The Next Big Thing

In de afgelopen tien jaar zijn enorme sprongen voorwaarts gemaakt in de wetenschap. Is het mogelijk, om aan de hand van de geschiedenis en de huidige stand van zaken, toekomstige ontwikkelingen te voorspellen? Welke kant gaat het op?

 • Een interdisciplinaire reeks waarin prominente wetenschappers een inkijkje geven in de toekomst van de wetenschap.

  De podcastserie The Next Big Thing is gebaseerd op colleges van het gelijknamige IIS-keuzevak, waarin prominente wetenschappers een inkijkje geven in de toekomst van de wetenschap.

  In de podcastserie zijn te horen: Rens Bod over patronen en principes in de wetenschap, Gianfranco Bertone over kosmologie, Inger Leemans over geschiedenis, Marcel Worring over kunstmatige intelligentie en Marcel Levi over geneeskunde, Cyriel Pennartz over neurowetenschappen, Amade M’Charek over antropologie en Heleen de Coninck over klimaatwetenschap. Het afsluitende college van Rens Bod gaat over het nut van mislukte kennis.

  De opnames vonden plaats in de eerste helft van 2022. De afleveringen zijn te beluisteren via SoundcloudApple podcasts of Spotify.

Big History Podcast

De Big History Podcast van het IIS neemt je mee op reis door de geschiedenis, van de oerknal tot vandaag. Een interdisciplinaire groep hoogleraren van binnen en buiten de UvA komt aan het woord.

 • 14 afleveringen

  Hoe is ons universum ontstaan? Hoe zijn de aarde en het leven ontstaan en samen geëvolueerd? Hoe zijn we mens geworden en in steeds complexere samenlevingen gaan leven, die een impact hebben op onze hele planeet?

  De Big History Podcast geeft niet alleen een breed overzicht van deze ontwikkelingen, maar zoomt ook in op enkele van de nieuwste wetenschappelijke inzichten die belangrijk zijn voor de grote geschiedenis en voor het begrijpen van de rol die wij in dat verhaal spelen.

Ir. E. (Esther) Quaedackers MSc

Neem bij vragen over de Big History Podcast contact op met Esther Quaedackers