Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Kennisdeling

Workshops, trainingen en publicaties

IIS Brown Bag Lunch Podcast

Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies organiseert normaal gesproken elke 6 weken een Brown Bag Lunch, een moment waarop er kennis van binnen en buiten de UvA over onderwijs gedeeld wordt. Dit kan variëren van het experimenteren met een nieuwe onderwijstool tot aan het opzetten van een nieuwe opleiding. In tijden van thuiswerken is dit format omgevormd tot een online variant, de Brown Bag Lunch Podcast. De podcast duurt 30 minuten, ideaal om tijdens een middagwandeling te beluisteren.

 • Aflevering over 'Online onderwijs'

  Podcast hosts Julia Conemans en Lina Dokter spreken twee docenten van het IIS die zich met veel enthousiasme en innovatiedrang op het nieuwe online lesgeven hebben gestort.

  Vincent Tijms is opleidingscoördinator van de Research Master Brain and Cognitive Sciences. Hij organiseerde een hybride introductiedag voor de nieuwe eerstejaars studenten. Zijn grootste uitdaging? Sociale interactie in een online setting bewerkstelligen.


  Esther Quaedackers geeft de vakken Big History en Local Big History en dit jaar ontwikkelde ze het nieuwe keuzevak Pandemic. Ze vertelt hoe ze dit vak heeft ontwikkeld in de wetenschap dat het online gegeven zou worden, hoe ze de studenten betrokken houdt, en hoe de mogelijkheden van online onderwijs haar kunnen helpen met toekomstige ambities.

  Besproken tools  

 • Aflevering over 'Stadsontwikkeling'

  Podcast hosts Julia Conemans en Lina Dokter praten met Nanke Verloo en Luca Bertolini over hun boek Seeing the City. In dit boek worden verschillende perspectieven besproken om de stad te bekijken en manieren om deze perspectieven te verbinden. 

  Katusha Sol is oprichter van het bureau Placemakers. Groepen studenten volgen de Placemaking-methode om stadsontwikkelingsprojecten voor opdrachtgevers uit te voeren. Studenten Thomas Schuurman Hess en Eva Leenders vertellen hoe zij als opdracht voor dit vak een plan ontwikkelden om Roeterseiland natuurinclusief te maken. Zie hier de toelichting op hun project Plan Bee

 • Aflevering over 'Mens en Natuur'

  In aflevering 3 spreken hosts Julia Conemans en Lina Dokter met Maarten Reesink, docent Human-Animal Studies aan het IIS, die in januari het Centrum voor DierMens Studies oprichtte en half maart een populair wetenschappelijk boek uitbrengt met de titel Dier & Mens: de band tussen ons en andere dieren. Hoewel Reesink zichzelf nog altijd dierengekkie noemt, wordt het vakgebied steeds serieuzer genomen, en dat komt volgens hem door de groeiende aandacht voor hoe we met dieren omgaan.

  Daarnaast neemt voormalig IIS-er Sietze Norder ons mee in de wonderlijke wereld van eilanden. Hij vertelt hoe eilanden de wereldgeschiedenis in een snelkookpan laten zien en wat we kunnen leren over zowel het verleden als de toekomst van de aarde. Eind januari is zijn populair wetenschappelijke boek De wereld in het klein uitgekomen.

  •    Meer informatie over het Centrum voor DierMens Studies: www.diermensstudies.nl 
  •    Meer informatie over eilandonderzoek en over Sietze Norder: www.sietzenorder.nl

Mw. J.E. (Julia) Conemans MA LLM

Neem bij vragen over de podcast of suggesties voor nieuwe afleveringen, contact op met Julia