Keystone Project II: The Resilient Environment

• Study load: 6 EC
  • Year: first-year Bachelor's students

Course description

In 2019 ontving docent Hanneke de Leeuw een beurs voor een nieuw op te zetten vak: Keystone Project II: The Resilient Environment. De cursus bestaat uit een door de studenten uitgevoerde, gedetailleerde analyse van een aan de praktijk ontleend probleem. Er zijn externe stakeholders betrokken die belanghebbend zijn bij een goede oplossing en/of nieuwe denkrichtingen en innovaties. Daarnaast hebben de studenten een inhoudelijk begeleider uit een van de betrokken onderzoeksinstituten, waarbij ze ook nader kennis maken met de praktijk van de wetenschap en het onderzoek dat op hun gebied bij de FNWI wordt gedaan. Het einddoel van de cursus is dat de studenten op basis van probleemanalyse en literatuuronderzoek een advies uitbrengen aan deze stakeholder. Door onderwijs te geven in de vorm van interactieve projecten doen de studenten naast kennis ook diverse voor een bioloog relevante vaardigheden op, zoals adviesvaardigheden, team skills, diverse vormen van rapporteren en werken voor een opdrachtgever. Voor het vak zijn verschillende rubrics ontwikkeld o.a. voor de probleemschets, policy paper, projectvaardigheden en het groepsproces.

Course materials

Drs. H.M.H. (Hanneke) de Leeuw