Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Onderwijsontwikkeling

Verbinding Wetenschap en Maatschappij

Van afgestudeerden wordt verwacht dat zij een brug kunnen slaan tussen academie, bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties. De uitdaging is om al tijdens de opleiding studenten hun theoretische kennis toe te laten passen in de praktijk. Dit biedt studenten een waardevolle context voor hun leerervaring aan de universiteit, en het geeft hen de mogelijkheid om te werken aan complexe uitdagingen in de samenleving.

Het IIS verbindt opleidingen (docenten en studenten) aan de samenleving. Samen met externe partners zoals maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven werken we aan studentenprojecten op zeer uiteenlopende terreinen en projecten. Door studenten actief te laten werken aan vragen en uitdagingen van buiten de academie kunnen zij hun wetenschappelijke kennis toepassen voor een maatschappelijk doel. Studenten leren van de ervaring met mensen uit de praktijk en de opdrachtgever krijgt een antwoord op zijn of haar vraag door de frisse blik en creativiteit van studenten.

Partners kunnen hun vraagstukken - waar zij graag met studenten aan zouden willen werken - bij het IIS neerleggen. Vervolgens kijken wij of uw vraag binnen een van onze onderwijsactiviteiten past.

Het IIS heeft ruim vijftien jaar ervaring met interdisciplinair onderwijs en blijft vanuit de inhoud bouwen aan onderwijsinnovaties met een interdisciplinair karakter. Het instituut identificeert nieuwe thema’s en vraagstukken die aansluiten bij actuele ontwikkelingen in de wetenschap en de samenleving. Hieronder een aantal voorbeelden: