Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

In Anna’s Tuin en Ruigte, het unieke stukje stadsnatuur op Amsterdam Science Park, kun je vanaf nu met je eigen smartphone kennis opdoen over het gebied. Studenten van het vak ‘placemaking’ ontwikkelden een audiotour met wetenswaardigheden over de geschiedenis van de tuin en voorkomende flora en fauna. De tour is gratis te beluisteren.

Anna's Tuin en Ruigte

Op tien verschillende plekken in Anna’s Tuin en Ruigte, aangeduid met een infobord, is een fragment te horen: over de ijsvogelwand, polycultuur, insectenhotels, ringslangen en meer. Alle onderdelen staan los van elkaar, maar vormen samen een unieke inkijk in de diversiteit aan natuur in het stukje polder. Bij de audiofragmenten kan men de gesproken tekst meelezen en de audiotour is zowel in het Nederlands als in het Engels te beluisteren.  

Kennisoverdracht stadsnatuur- en landbouw

De tour heeft tot doel om de kennisoverdracht over stadsnatuur en -landbouw in Anna's Tuin & Ruigte te vergroten door een activiteit aan te bieden die zelfstandig uitgevoerd kan worden. Naast een rondje lopen door het gebied kan de bezoeker nu ook iets doen en leren. Voor de inhoud werden diverse experts geraadpleegd, waaronder Ingo Janssen van RAVON, een kennisorganisatie voor amfibieën, reptielen en vissen, en Jaoa Lotufo voor kennis over broeihopen en de polycultuur tuin.  

Placemaking Amsterdam Science Park

De Audiotour is het resultaat van een studentenproject in het vak ‘Placemaking’, waarbij studenten zich bogen over de gebiedsontwikkeling op Amsterdam Science Park. De studenten hebben de audiotour zelf ontworpen, teksten ingesproken en het eindproduct gemaakt in de app iziTRAVEL.

Anna's Tuin & Ruigte bestaat 2 jaar. Om dat te vieren is er op zondag 28 januari van 12.00 - 16.00 taart in de tuin. Ook worden er vogels geteld voor de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling. Iedereen is welkom en kan zich aanmelden via de Facebookpagina.