Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Future Planet Studies

Opslaan in favorieten

Bij Future Planet Studies draait het om de toekomst en duurzaamheid. Hoe ziet ons leven op aarde er op de korte en langere termijn uit? Kunnen wij mensen op dezelfde voet doorgaan als nu en de aarde blijven inrichten en gebruiken zoals we nu doen? Moeten we klimaatverandering proberen tegen te gaan, of er juist zo goed mogelijk mee om leren gaan? Hoe stimuleren we de productie en het gebruik van duurzame energie? Hoe zorgen we ervoor dat er genoeg voedsel en drinkwater is voor de groeiende wereldbevolking? Deze en andere complexe vraagstukken staan centraal bij Future Planet Studies.

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Onze planeet, jouw toekomst

Bij Future Planet Studies ga je, samen met de docenten en je medestudenten, aan de slag om oplossingen te bedenken voor uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan. Het gaat om maatschappelijke relevante thema’s zoals klimaatverandering en een duurzame voedsel-, water-, en energievoorziening. Dit zijn complexe actuele vraagstukken die om veelzijdigheid vragen.

Kijk over grenzen

Om tot oplossingen te kunnen komen, moet je de vraagstukken vanuit meerdere perspectieven leren benaderen. Je combineert  daarom kennis vanuit de natuurwetenschappen met kennis vanuit de maatschappijwetenschappen. Future Planet Studies is daarmee bij uitstek een interdisciplinaire opleiding.

Een studie waarbij mondiaal denken je tweede natuur wordt, mede dankzij het karakter van de thema’s en de gastdocenten van internationale allure die je breed leren denken. En omdat we het aanmoedigen dat je een periode in het buitenland doorbrengt, bijvoorbeeld om veldwerk te doen of naar een summer school te gaan. Of zelfs een heel semester aan een andere universiteit te studeren. Om dit mogelijk te maken, krijg je aan het eind van jaar 1 Academic English en is het onderwijs bij Future Planet Studies vanaf het begin van jaar 2 volledig in het Engels.

Van verpakkingsvrije boodschappen naar een groots Plastic symposium
"We hebben ons afgevraagd waar we zelf binnen het systeem impact zouden kunnen maken op de hoeveelheid plastic die in omloop is"

Future Planet Studies iets voor jou?

  • Je bent geïnteresseerd in de natuur- én de maatschappijwetenschappen, en vindt het vooral leuk als die twee samenkomen in grensoverschrijdende thema’s.
  • Je denkt na over de toekomst van de Aarde en bent gemotiveerd om daar een bijdrage aan te leveren. Duurzaamheid vind je belangrijk.
  • Je vindt het interessant om vraagstukken van meerdere kanten te bekijken, en wilt kwesties die het lokale niveau overstijgen ook vanuit een mondiaal perspectief leren bezien.
  • Je werkt graag samen en vindt het leuk om discussies aan te gaan, uiteraard met goede argumenten.
  • Je kiest graag zelf je eigen pad, en vindt het een uitdaging om naast de bestaande ook nieuwe wegen te verkennen.
Future Planet Studies studeren aan de Universiteit van Amsterdam
Sta je zelf voor de studiekeuze? Dan is dit filmpje voor jou!

Feiten en cijfers

Aantal eerstejaarsstudenten 178
Verhouding man/vrouw  81/97
Verhouding Nederlandse studenten/internationale studenten n.v.t.
Aantal contacturen per week in het eerste jaar                        20

Bron: UvA-data 2019

Hoe tevreden zijn onze studenten?

In de jaarlijkse Nationale Studentenenquête van Studiekeuze123 kunnen studenten over meerdere aspecten van de opleiding aangeven hoe tevreden ze zijn. De resultaten worden onder andere gebruikt voor het samenstellen van de studiekeuzegids.

Hieronder staan de resultaten voor de bachelor Future Planet Studies aan de UvA uit de NSE 2019.

  (zeer) tevreden
De studie in het algemeen 73%
De inhoud van de opleiding 64%
De docenten van de opleiding 64%
Verworven wetenschappelijke vaardigheden 72%
Verworven algemene vaardigheden 72%
De studiebegeleiding 58%
De algemene sfeer bij de opleiding 91%
Groepsgrootte 85%

Studie in Cijfers

De studiebijsluiter Studie in Cijfers is gemaakt door Studiekeuze123 in opdracht van OCW op basis van verschillende bronnen en geeft een beknopt beeld van hoe een opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere universiteiten.

Bekijk Studie in cijfers

Feiten & cijfers
Diploma BSc Future Planet Studies
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 50425