Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Future Planet Studies

Bij Future Planet Studies draait het om de toekomst en duurzaamheid. Hoe ziet ons leven op aarde er op de korte en langere termijn uit? Kunnen wij mensen op dezelfde voet doorgaan als nu en de aarde blijven inrichten en gebruiken zoals we nu doen? Moeten we klimaatverandering proberen tegen te gaan, of er juist zo goed mogelijk mee om leren gaan? Hoe stimuleren we de productie en het gebruik van duurzame energie? Hoe zorgen we ervoor dat er genoeg voedsel en drinkwater is voor de groeiende wereldbevolking? Deze en andere complexe vraagstukken staan centraal bij Future Planet Studies.

Voorlichting

Helaas ging de Bachelordag van 14 maart niet door vanwege het coronavirus. De belangrijkste reden is het grote aantal bezoekers. De voorlichtingsronde van Future Planet Studies is zaterdag 14 maart wel gegeven, maar dan voor een lege zaal. Bekijk de opname via de knop hieronder. Half mei was er de mogelijkheid tot Online Proefstuderen. Bij Chat met een student ga je individueel, of in een klein groepje met een andere studiekiezers, met een student van de opleiding van jouw interesse chatten, Zoomen of Face-timen en kun je al je vragen stellen. Dit is weer mogelijk volgend collegejaar.

Onze planeet, jouw toekomst

Bij Future Planet Studies ga je, samen met de docenten en je medestudenten, aan de slag om oplossingen te bedenken voor uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan. Het gaat om maatschappelijke relevante thema’s zoals klimaatverandering en een duurzame voedsel-, water-, en energievoorziening. Dit zijn complexe actuele vraagstukken die om veelzijdigheid vragen.

Kijk over grenzen

Om tot oplossingen te kunnen komen, moet je de vraagstukken vanuit meerdere perspectieven leren benaderen. Je combineert  daarom kennis vanuit de natuurwetenschappen met kennis vanuit de maatschappijwetenschappen. Future Planet Studies is daarmee bij uitstek een interdisciplinaire opleiding.

Een studie waarbij mondiaal denken je tweede natuur wordt, mede dankzij het karakter van de thema’s en de gastdocenten van internationale allure die je breed leren denken. En omdat we het aanmoedigen dat je een periode in het buitenland doorbrengt, bijvoorbeeld om veldwerk te doen of naar een summer school te gaan. Of zelfs een heel semester aan een andere universiteit te studeren. Om dit mogelijk te maken, krijg je aan het eind van jaar 1 Academic English en is het onderwijs bij Future Planet Studies vanaf het begin van jaar 2 volledig in het Engels.

Future Planet Studies iets voor jou?

  • Je bent geïnteresseerd in de natuur- én de maatschappijwetenschappen, en vindt het vooral leuk als die twee samenkomen in grensoverschrijdende thema’s.
  • Je denkt na over de toekomst van de Aarde en bent gemotiveerd om daar een bijdrage aan te leveren. Duurzaamheid vind je belangrijk.
  • Je vindt het interessant om vraagstukken van meerdere kanten te bekijken, en wilt kwesties die het lokale niveau overstijgen ook vanuit een mondiaal perspectief leren bezien.
  • Je werkt graag samen en vindt het leuk om discussies aan te gaan, uiteraard met goede argumenten.
  • Je kiest graag zelf je eigen pad, en vindt het een uitdaging om naast de bestaande ook nieuwe wegen te verkennen.

Instagram

Het nu ook mogelijk om via Instagram direct vragen te stellen aan studenten. Voor vragen over Future Planet Studies staat Sophie iedereen graag te woord! Sophie is derdejaars student en momenteel bezig met haar eindproject om haar studie af te ronden. 

Future Planet Studies
Diploma BSc Future Planet Studies
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 50425