Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

IIS Honoursmodules

Voor studenten die meer uit hun studie willen halen biedt het IIS verschillende interdisciplinaire honoursmodules aan. De modules zijn toegankelijk voor studenten van de UvA, het AUC en de VU. Naast het IIS bieden ook de VU en het AUC honourscursussen aan.

Aanbod semester 1 - 2018-2019

Aanbod semester 2 - 2018-2019

 • Over het honoursonderwijs

  Een honoursprogramma bestaat uit extra vakken met een studielast van minimaal een halfjaar (30 studiepunten) die studenten tijdens de bachelor volgen. Voor het volgen van het honoursprogramma gelden er bepaalde ingangseisen, en voor het krijgen van een certificaat of een aantekening van het honoursporgramma op het diploma gelden er ook bepaalde uitgangseisen. Vraag bij je eigen faculteit na welke eisen voor jou gelden.

 • Try Out Class & Aanmelden

  Try Out Class:

  Op donderdag 6 december 2018 organiseren de VU, het AUC en de UvA een Try Out Class voor honoursmodules. 

  Tijdens deze avond kunt u op een leuke en aantrekkelijke manier kennis maken met de verschillende honoursmodules van het tweede semester van 2018-2019. Om erachter te komen welke modules u interessant lijken om te volgen is het zeker aan te raden om hierbij aanwezig te zijn!

  • Datum: 6 december 2018
  • Tijd: 17.30 – 21.30
  • Locatie: UvA, zaal D0.08 Oudemanhuispoort
  • Adres: Oudemanhuispoort 4-6, 1012 CN Amsterdam

  Aanmelden:

  Na de Try Out Class zal de aanmelding voor de honoursvakken van het tweede semester open gaan van vrijdag 7 december 10.00 t/m 11 december 23.00 uur. Inschrijven gaat via het formulier die je hieronder kunt vinden. Plaatsing is op willekeurige basis. Binnen twee weken horen studenten voor welk vak ze geplaatst zijn. We kunnen niet garanderen dat we studenten, die zich na 11 december nog inschrijven, kunnen plaatsen.

  Het IIS controleert of studenten bij hun eigen faculteit bekend staan als honoursstudent. Zorg er dus voor dat de honourscoördinator/studieadviseur van je eigen faculteit op de hoogte is dat je het honourstraject ingaat, en dat diegene ons ervan kan verzekeren dat je aan de honourseisen van jouw eigen opleiding voldoet.

  Naar het aanmeldformulier

 • Honours Student Council

  De Honours Student Council is onderdeel van Extensus en heeft als doel de kwaliteit van het honoursonderwijs vanuit de visie van de student te evalueren en te waarborgen. De Council bestaat uit studenten en is er voor alle honoursstudenten van de Vrije Universiteit (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Voor meer informatie kunt u terecht op de website

 • Honourscursussen in het buitenland

  Hier vind je honourscursussen die in het buitenland worden gegeven. Deze honourscursussen worden door andere instituten aangeboden en je hebt hier ook toestemming van je examencommissie voor nodig.

  Deze cursussen worden het komend jaar aangeboden:

  • NAHSS

  De NAHSS is een samenwerking van alle Nederlandse universiteiten, de overheid en enkele toonaangevende bedrijven. De NAHSS is gericht op ambitieuze tweede- en derdejaarsbachelor studenten. 

  Informatiebijeenkomsten op 20, 21 en 29 november en de aanmeldperiode is van 1 dec tot 8 jan. 

  www.nahss.nl

 • Evaluatiecommissie IIS Honoursonderwijs

  De Evaluatiecommissie Honoursonderwijs waarborgt de kwaliteit van het Honoursonderwijs. De commissie, die bestaat uit studenten en docenten, komt minimaal vier keer per jaar bijeen om gevraagd en ongevraagd advies op alle onderwijsaangelegenheden van het IIS honoursonderwijs te formuleren. Hiervoor maakt zij gebruik van de onderwijsevaluaties en zoekt zij actief contact met studenten die IIS honoursonderwijs volgen.

  De evaluatiecommissie is zeer benieuwd naar opmerkingen, aanmerkingen, aanbevelingen en andere ingevingen over de inhoud, uitvoer en aanbod van het IIS honoursonderwijs. Studenten kunnen contact opnemen via info-ihm@uva.nl.

Vragen? Neem contact met ons op