For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Dit vak richt zich op het niveau van de stad en nog lokaler: een wijk of buurt. In dit vak gaan we aan concreet de slag met vraagstukken binnen deze thema’s. Dat betekent dat we wel de internationaal en nationale ontwikkelingen beschouwen, maar de focus en de opdrachten richten zich op kleinschalige stedelijke interventies.

In deze cursus staan de nieuwkomers én de Amsterdammers die er al woonden centraal. Voor nieuwkomers geldt dat Amsterdam een onbekende plek is, waarbij het voor velen van hen geen vanzelfsprekendheid is dat ze er permanent kunnen verblijven. Wat kan er door middel van placemaking gedaan worden zodat de stad voor deze nieuwkomers een warmere plek is, waar ze zich thuis voelen en kunnen participeren? En hoe kan door middel van placemaking de interactie, ontmoeting en integratie tussen nieuwkomers en huidige Amsterdammers verbeterd worden?

Een essentieel onderdeel van deze module is dat we werken met casussen vanuit Gemeente Amsterdam. Je leert hierdoor het werkveld en de vraagstukken goed kennen. We maken hierbij gebruik van de placemaking methode: Je doet sociaal-ruimtelijk onderzoek op locatie en neemt de verkregen inzichten mee in het ontwerpen en uitvoeren van een kleinschalige interventie. De geleerde lessen draag je over aan de partner, nieuwe studenten en een breder publiek (via website placemakingamsterdam.nl).

Coördinator

K. Sol

Rooster

Je kunt het rooster vinden op Datanose.

Toelatingseisen

Het vak is open voor tweede- en derdejaars bachelorstudenten

Aanmelding

De aanmelding voor UvA Bachelor studenten is open van 2 tot 9 december 2024 via de GLASS aanmeldrondes.

‘Bijvak’ studenten kunnen zich vanaf 2 december 2024 tot een week voor aanvang van het vak aanmelden, middels dit online formulier.

Mochten er problemen optreden tijdens het aanmelden, kun je ons contacten via keuzeonderwijs-iis@uva.nl.

Kosten

Zie de IIS website.

SDGs in het onderwijs van het IIS

Het IIS streeft ernaar actuele maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen te weerspiegelen in het onderwijsaanbod en poogt de volgende Sustainable Development Goals (SDGs) in dit vak te integreren. Bezoek de website van de SDGs voor meer informatie over deze doelen.

Feiten & cijfers
Vorm
Open UvA-college
Studielast
6 EC,
Voertaal
Nederlands
Start
Februari