For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Science, Technology & Innovation

Bachelor
Compare programme

Bedenk een slimme manier om energie uit zonnepanelen op te slaan. Voorspel met een computersimulatie de werking van een nog niet bestaand apparaat. Ontwerp bouwmateriaal dat lichter is dan lucht, maar zo sterk is als staal. In de bachelor Science, Technology & Innovation leer je oplossingen bedenken én maken voor actuele maatschappelijke uitdagingen.

Voertaal
Nederlands
Vorm
Voltijd
Locatie

🎯 Unieke bachelor op grensvlak van wetenschap en techniek


dec06
Proefstuderen
mrt15
Bachelorweek: 15-22 maart
Bezoek een open dag of event
Wat houdt de studie Science, Technology & Innovation is?
Wat houdt deze studie in?

'Dit is een bachelorprogramma waarin eigenlijk alle bètawetenschappen samenkomen. En dat wordt gebruikt om nieuwe technologie te maken, dus je gaat niet alleen in de schoolbanken zitten, maar je gaat ook vervolgens het lab in en fysiek prototypes bouwen.'

In deze video leggen docent Pim en student Isis uit hoe de opleiding in elkaar steekt.

Waar gaat Science, Technology & Innovation over?

Science, Technology & Innovation is een nieuwe, Nederlandstalige, interdisciplinaire bachelor met een technisch karakter aan de Universiteit van Amsterdam. In deze unieke opleiding krijg je een solide basis in de natuurkunde, scheikunde, biologie, wiskunde, aard-, milieu- en levenswetenschappen, en informatiewetenschappen. Door gebruik te maken van ontwerpmethoden als Design Thinking leer je vanuit verschillende invalshoeken naar complexe uitdagingen te kijken, en betrek je experts van binnen en buiten de universiteit bij het vinden van oplossingen voor actuele problemen. Nadat je vanuit de theorie een mogelijke oplossing hebt bedacht stop je niet, maar ga je deze meteen zelf maken en testen door een prototype te ontwikkelen en daarmee te experimenteren in de UvA Makerspace. Deze Makerspace is een technische werkplaats die speciaal is ingericht voor studenten van Science, Technology & Innovation. Hier werk je met behulp van geavanceerde apparatuur aan simulaties en fysieke prototypes, en leer je werken met nieuwe ontwerptechnieken zoals 3D-printen en lasersnijden.

Thema's van vraagstukken waaraan je werkt

High-tech designer materials

Renewable energy and resources

Engineering life and health

Information science, modelling and simulation

Vijf redenen om Science, Technology & Innovation aan de UvA te studeren
​​​​

  1. Unieke bachelor op het grensvlak van wetenschap en techniek
    De bachelor Science, Technology & Innovation is de enige opleiding in Nederland waar alle bètadisciplines gecombineerd worden met techniek. Je leert vanuit die bètavakken naar maatschappelijke problemen te kijken, oplossingen te bedenken én te maken.
  2. Bouw zelf prototypes in de Makerspace  
    Je leert met je hoofd én met je handen werken. In de UvA Makerspace ontwerp en maak je prototypes waarmee je zelf gaat experimenteren. Ook leer je werken met geavanceerde apparatuur en technieken zoals 3D-printen, lasersnijden, moleculair kloneren, PCR, robotica, programmeren en het maken van computersimulaties, om zo je prototype digitaal en fysiek te testen.
  3. Veel samenwerken in projecten
    Anders dan bij andere opleidingen, bestaat Science, Technology & Innovation voor een belangrijk deel uit interdisciplinaire projectvakken, waarin je alle theoretische kennis meteen toe kunt passen. Onder begeleiding van een docent leer je samen met je teamgenoten oplossingen voor complexe vraagstukken te ontwerpen en vooral veel uit te proberen.
  4. Werk aan real life opdrachten van bedrijven en organisaties die vragen om innovatieve oplossingen
    Je werkt vaak met opdrachtgevers en experts van bedrijven en andere organisaties buiten de universiteit aan opdrachten over actuele vraagstukken, zoals de transitie naar duurzame energie. Doordat je met hen samenwerkt is de kans groot dat de oplossingen die jij hebt aangedragen echt worden geïmplementeerd.
  5. Ontwikkel je 21st century skills en bereid je voor op de toekomstige arbeidsmarkt 
    Naast wetenschappelijke kennis doe je ook vaardigheden als projectmanagement, analyseren en samenwerken op om zo creatief problemen op te lossen. Ook leer je om effectief te communiceren met mensen met allerlei soorten beroepen en achtergronden.

Past Science, Technology & Innovation bij jou?

  • Je zoekt theoretische verdieping in de natuurwetenschappen, maar wilt dit ook in praktijk brengen.
  • Het lijkt je leuk om jouw technische oplossingen in praktijk buiten de universiteit te testen.
  • Je houdt ervan om aan maatschappelijk relevante thema's te werken vanuit een technologie-perspectief.
  • Je vindt veel bètavakken interessant, maar wil nu nog niet voor één specifieke richting kiezen.
  • Je vindt het leuk om deel uit te maken van een nieuwe opleiding die werkt met innovatieve onderwijs- en onderzoeksmethodes.

Wat kun je worden als je bent afgestudeerd?

Uitdagingen van deze tijd vragen om mensen die ideeën uit de natuurkunde, wiskunde, scheikunde, biologie en informatica kunnen samenvoegen en vertalen naar slimme toepassingen. Met deze bèta-technische kennis, gecombineerd met vaardigheden op het gebied van onderzoek, modelleren en ontwerpen, ben jij interessant voor veel werkgevers. Na deze bachelor kun je er voor kiezen je te specialiseren in een master, of juist een brede oriëntatie te houden, zodat je de brug wordt tussen specialisten uit alle bètadisciplines.

Feiten & cijfers
Diploma
BSc
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
Locatie
Science Park