Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Studenten Future Planet Studies zijn in het vak 'Reflexive Design Project' uitgedaagd een duurzame oplossing te bedenken voor een van de urgente voedselvraagstukken waar we voor staan: van een beter bodemmanagement tot een eerlijker verdeling van de opbrengsten in de voedselketen, van de ontwikkeling van voedselbossen tot een pleidooi voor een veganistische levensstijl. Elk projectteam heeft een interventie ontworpen die erop gericht is een verbetering in de bestaande situatie te realiseren.
Back to the Foodure
Back to the Foodure

Op basis van hun eindresultaten hebben de teams gezamenlijk twee pagina’s gevuld van een groot kookboek dat is opgemaakt voor de tentoonstelling Back to the Foodure, georganiseerd door de Universiteits-bibliotheek in samenwerking met het Allard Pierson Museum.

Dit boek is te bewonderen op vier verschillende bibliotheeklocaties, waaronder op Science Park op de eerste verdieping in de centrale hal. Op 17 februari wordt Big Night, een film over eten als taal waarmee men tot goden kan spreken, kan scheppen, kan verleiden en kan streven naar perfectie, vertoond. En in de week van 21 februari is een proeverij in de kantine beneden. Kom proeven en kijken!