Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Landelijke pilot Microcredentials

Van (h)erkenbare waarde

In het kader van een Leven Lang Ontwikkelen neemt de Universiteit van Amsterdam deel aan de landelijke pilot Microcredentials. Samen met 33 andere hogeronderwijsinstellingen wordt vormgegeven aan een stelsel waarbinnen digitale certificaten voor individuele onderwijseenheden erkenbare en herkenbare waarde hebben.

Wat zijn microcredentials? 

Een microcredential is een digitaal certificaat waarmee professionals verworven kennis en vaardigheden aan kunnen tonen na succesvolle afronding van een individuele onderwijseenheid (3 – 30 EC). Micocredentials garanderen de kwaliteit van het gevolgde onderwijs, omdat elke onderwijseenheid moet voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Het onderwijs is accreditatiewaardig, ingebed in een kwaliteitszorg-proces en zo opgezet dat leeruitkomsten bereikt worden. Behaalde microcredentials zijn daarnaast traceerbaar en controleerbaar. Ze worden landelijke uitgegeven en geregisterd via de Edubadge-dienst van SURF.

Microcredentials geven waarde aan individuele onderwijseenheden en maken die inzichtelijk voor professionals, werkgevers en onderwijsinstellingen. Dit geeft stimulans aan gericht, flexibel en kortdurend onderwijs waarmee professionals zich tijdens hun loopbaan kunnen blijven ontwikkelen.

Wat zijn microcredentials?
Wat zijn microcredentials?