Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Advies, begeleiding en experiment

Het IIS heeft meer dan 20 jaar ervaring met de ontwikkeling en uitvoering van interdisciplinair onderwijs en is de plek voor kennisdeling en advies. Wij begeleiden onderwijsontwikkelaars en curriculumleiders op het gebied van organisatieontwikkeling, visievorming, onderwijs- en curriculumontwikkeling. De meerwaarde van het IIS ligt in de inspirerende wisselwerking tussen zijn taken, waardoor het zowel advies, ontwikkeling én uitvoering in huis heeft. Dit leidt doorlopend tot innovatieve, interdisciplinaire onderwijsactiviteiten. Een interdisciplinaire opleiding of track/minor kan een geheel nieuwe dynamiek geven aan de faculteit, opleiding of instituut.

Advies op maat

Het IIS heeft ruime ervaring met de herziening en ontwikkeling van opleidingen en cursussen, en het trainen/coachen van individuen en docententeams. Omdat ieders wensen verschillen, maken we onze adviestrajecten op maat.

Met behulp van projectmanagement, marktonderzoek, onderzoek en evaluatie, advisering, training, coaching, procesbegeleiding of interim-diensten pakt het IIS diverse vraagstukken op, van operationeel tot strategisch niveau. Of het nu gaat om het herontwerpen en evalueren van de organisatiestructuur voor interdisciplinair onderwijs, of de kwaliteitsborging van een opleiding of het ontwikkelen van een didactisch instrumentarium.

Hoe kan ik een masteropleiding ontwikkelen waarin studenten met verschillende disciplinaire achtergronden leren samenwerken? Hoe ziet de ideale student eruit? Hoe stimuleer je integratie in je onderwijs?

Curriculumontwerp

Onze ruime ervaring met de herziening en ontwikkeling van opleidingen en cursussen zijn gebundeld in een praktisch handboek voor docenten en onderwijsontwikkelaars; Designing Interdisciplinary Education. De methoden, best practices en theoretische onderbouwingen in dit handboek zijn erop gericht bij te dragen aan het creëren van een succesvolle en aantrekkelijke interdisciplinaire leerervaring binnen het academisch onderwijs. In een ander handboek binnen dezelfde serie, genaamd Interdisciplinary Learning Activities, zijn daarnaast veel praktische en direct toepasbare werkvormen te vinden voor docenten die opzoek zijn naar de juiste onderwijsactiviteiten om studenten bekend te maken met interdisciplinair denken, leren en samenwerken.

Indien gewenst biedt het IIS naast deze publicaties ook advies, trainingen en workshops aan voor docenten en onderwijsontwikkelaars over deze werkvormen en methodieken.

Wat zijn de essentiële interdisciplinaire vaardigheden? Hoe toets je of een student verschillende perspectieven heeft geïntegreerd? Wat is het verschil tussen een interdisciplinaire, multidisciplinaire en transdisciplinaire opleidingen?
Drs. L. (Linda) de Greef

Voor vragen over advies en begeleiding, neem contact met Linda op.