Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het keuzevakaanbod van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies voor het eerste semester van academisch jaar 2023-2024 is bekend. Een gevarieerd aanbod van grensoverstijgende vakken die aansluiten bij de uitdagingen waar onze samenleving vandaag voor staat, waaronder 'Food, Animals and the Environment', het winnende vak van de duurzaamheidseditie van de UvA Create a Course Challenge, en 'Global Digital Cultures', over de manier waarop digitale platforms onze cultuur en gewoontes beïnvloeden. Dit semester kunnen studenten met een sociaal-wetenschappelijke achtergrond drie extra vakken volgen, gericht op voedsel en duurzaamheid.

Onderwijs van het IIS

Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) heeft elk semester een aanbod van interdisciplinaire keuzevakken die aansluiten bij de uitdagingen waar onze samenleving vandaag voor staat. Aankomend semester staan o.a. op het programma:

De IIS-keuzevakken zijn toegankelijk voor meerdere doelgroepen: studenten en medewerkers van alle faculteiten van de UvA, studenten van andere Nederlandse onderwijsinstellingen en overige geïnteresseerden die kunnen deelnemen als ‘contractstudent’. 

Aanmelding & meer info

Inschrijving is geopend van 19 tot 26 juni 2023. Voor UvA-bachelorstudenten verloopt de inschrijving via de GLASS-inschrijvingsrondes. Masterstudenten kunnen een korte motivatie sturen naar keuzeonderwijs-iis@uva.nl. Medewerkers kunnen meedoen als contractstudenten en kunnen zich inschrijven door het online inschrijfformulier in te vullen. Zie de informatie op de website van het IIS voor vakspecifieke mogelijkheden.