Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Honoursmodule: World Building for Changemakers & Storytellers

Hoe fantasiewerelden helpen onze te verbeteren

Werelden maken is macht. Als je niet de baas bent van onze huidige, moet je misschien de baas worden van je eigen wereld. Gedurende 11 weken ga je in dit vak aan de slag met het bouwen van een eigen wereld.  

Door nieuwe werelden te ontwerpen leer je waar een fantasiewereld – zoals we die kennen uit boeken, series en games - uit bestaat, wat de kwaliteit en duurzaamheid van zulke werelden bepaalt, én hoe je die wereld kunt gebruiken om onze eigen wereld kritisch te bekijken - én veranderen. 

Nadat we de noodzaak van fantasiewerelden, de definitie en de vormen van de projecten hebben besproken in de eerste week, behandelen we per week een bouwsteen van fantasiewerelden; de wereld en omgeving ontwerpen, de helden en vijanden, de politieke structuren, enzovoorts. Met als hoorcollege een podcast met interview met een maker of expert, en in de werkcolleges hulp van experts op het gebied van World Building leer je een fantasiewereld bouwen, en de belangrijke elementen ervan te herkennen en beoordelen. Na deze zes weken volgt er feedback door docenten, medestudenten en een panel van professionele ‘beoordelaars’, en een week pauze voor individuele begeleiding. Het vak eindigt met een expositie/presentatie van de gecreëerde werelden.  

Werelden Bouwen is een vak waar fantasie, creativiteit (van wezens ontwerpen tot landkaarten schetsen), activisme en storytelling worden gecombineerd met ‘harde’ wetenschap: omdat elke wereld een verkenning is van filosofie, recht, economie, religie en geschiedschrijving, maar ook omdat je wetenschap nodig hebt je wereld vorm te geven. 

Rooster

Het rooster is beschikbaar op Datanose

Aanmelding

Tweede- en derdejaars Honoursstudenten van de UvA, VU en AUC kunnen zich aanmelden tussen 8 juni 10.00 uur en 12 juni 23.00 uur via het formulier dat zal verschijnen op onze website Honoursmodules IIS. 

Let op: Aanmelding verloopt niet via SIS. Toezegging is op willekeurige basis en plaatsing is niet gegarandeerd. Alleen als er nog plekken beschikbaar zijn, kunnen studenten zich na 12 juni nog inschrijven. 

Neem bij vragen over aanmelding contact met ons op via Honours-iis@uva.nl.

Meer informatie

Feiten & cijfers
Vorm Honoursonderwijs
Studielast 6 EC,
Voertaal Nederlands
Start November