Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dier-Mens Studies gaat over ons mensen, en de relaties die we hebben met andere dieren. Binnen deze nieuwe academische discipline worden inzichten uit allerlei vakgebieden gecombineerd, zoals geschiedenis, filosofie, antropologie, mediastudies - en zelfs biologie. De cursus geeft een eerste inleiding in dit wereldwijd snel groeiende vakgebied, en wat deze nieuwe ideeën betekenen voor onze huidige en toekomstige relaties met andere dieren. De colleges vinden grotendeels plaats in het Groote Museum in Artis. 

Coördinator 

Drs. M.C.C.J. Reesink.

Toelatingseisen

Open voor tweede- en derdejaars UvA bachelorstudenten. Masterstudenten kunnen alleen deelnemen als er nog plekken beschikbaar zijn. 

Voor externen is het mogelijk om via Artis deel te nemen.

Rooster

Je kunt het rooster vinden op Datanose.

Aanmelding

De aanmelding voor Uva Bachelor studenten is open van 4 tot 11 December 2023 via de GLASS aanmeldrondes . Master studenten kunnen een mail met korte motivatie sturen naar keuzeonderwijs-iis@uva.nl

UvA-medewerkers en bijvak studenten kunnen zich aanmelden via het online registration form.

Externen kunnen zich inschrijven via Artis.

Kosten

Zie de website.

SDGs in het onderwijs van het IIS

Het IIS streeft ernaar actuele maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen te weerspiegelen in het onderwijsaanbod en poogt de volgende Sustainable Development Goals (SDGs) in dit vak te integreren. Bezoek de website van de SDGs voor meer informatie over deze doelen.

Feiten & cijfers
Vorm
Kortlopend
Studielast
6 EC, 12 weken
Voertaal
Nederlands
Start
April