Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dier-Mens Studies

Finding Nemo en Jungle Book. De muis in je huis. De hond op schoot. Het kalfsvlees op je bord. Olifanten in de dierentuin. De kattenvideo op je telefoon. Dieren zijn overal: in ons alledaagse leven en de maatschappij, in onze menselijke culturen en verbeelding. Voor sommigen zijn het slechts beestjes of voedsel, voor anderen behoren ze tot de belangrijkste wezens in hun leven - net zoals wij voor hen zijn.

Dier-Mens Studies gaat over ons mensen, en de relaties die we hebben met andere dieren. Binnen deze nieuwe academische discipline worden inzichten uit allerlei vakgebieden gecombineerd, zoals geschiedenis, filosofie, antropologie, mediastudies - en zelfs biologie. De cursus geeft een eerste inleiding in dit wereldwijd snel groeiende vakgebied, en wat deze nieuwe ideeën betekenen voor onze huidige en toekomstige relaties met andere dieren. De colleges vinden grotendeels plaats in het Groote Museum in Artis. 

Coördinator 

Drs. M.C.C.J. Reesink.

Toelatingseisen

Open voor tweede- en derdejaars UvA bachelorstudenten.

Masterstudenten kunnen alleen deelnemen als er nog plekken beschikbaar zijn. 

Via Artis is het mogelijk om als externe deel te nemen (link volgt).

Rooster

Je kunt het rooster vinden op Datanose. 
Het onderwijs wordt in principe op campus gegeven. Als de coronamaatregelen worden aangescherpt, kunnen we echter genoodzaakt zijn om (een deel van) ons onderwijs online te organiseren. Voor en tijdens de cursus word je geïnformeerd over de laatste coronamaatregelen.

Aanmelding

Inschrijven kan vanaf 5 december 2022 tot een week voor de start van de cursus. Voor studenten verloopt de inschrijving via de GLASS-inschrijvingsrondes. Masterstudenten kunnen een korte motivatie sturen naar keuzeonderwijs-iis@uva.nl

Kosten

Zie de website.

Meer informatie

SDGs in het onderwijs van het IIS

Het IIS streeft ernaar actuele maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen te weerspiegelen in het onderwijsaanbod en poogt de volgende Sustainable Development Goals (SDGs) in dit vak te integreren. Bezoek de website van de SDGs voor meer informatie over deze doelen.

Feiten & cijfers
Vorm Kortlopend
Studielast 6 EC, 12 weken
Voertaal Nederlands
Start April