Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het UvA Placemaking-onderwijs (Instituut voor Interdisciplinaire Studies) veroverde de eerste plaats bij de Nederlandse Onderwijspremie: de hoogste onderscheiding in het hoger onderwijs. Minister Robbert Dijkgraaf kent een geldbedrag van €1,2 miljoen toe.

Samen met gemeente, bewoners en gebruikers

Tijdens Placemaking slaan studenten de handen ineen met lokale partijen om UvA campusgebieden te verbeteren. Samen met de bewoners, gebruikers en betrokken partijen, pakken studenten lokale problemen aan. De lessen die ze opdoen, geven ze door aan nieuwe studententeams en aan de lokale gemeenschap. De jury van de Nederlandse Onderwijspremie roemt deze transdisciplinaire aanpak. 

Wat gaat Placemaking doen met €1,2 miljoen?

Katusha Sol (coördinator en initiator): ‘Het lijkt ons geweldig om op nog veel meer verschillende plekken vraagstukken op te lossen, in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Ook buiten de UvA-campusgebieden. Daarbij willen we investeren in samenwerking met studenten van het mbo en hbo. Zij brengen bijzondere vaardigheden mee: ze zijn technisch, ze kunnen dingen maken of ze hebben een creatieve invalshoek. Gecombineerd met de analytische en conceptuele vaardigheden van UvA-studenten is dat heel waardevol.'