Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) daagt dit jaar wederom alle studenten van de UvA uit om een idee voor een interdisciplinair vak in te zenden en dit samen met de curriculumontwikkelaars van het IIS uit te werken. Stuur jouw idee in voor 29 september 2019 en wie weet ben jij volgend jaar student-assistent bij jouw eigen vak!

Create A Course Viltje Science Park

Hoe kan volgens jou het onderwijs het beste worden georganiseerd, welke onderwerpen en werkvormen zouden er aan bod moeten komen en welke rol spelen studenten en docenten hierbij? Met the UvA Create a Course Challenge word je als student uitgedaagd om buiten de gebaande paden te treden en na te denken over hoe onderwijs leuk, uitdagend en betekenisvol kan zijn. Het IIS wil met deze uitdaging studenten een actieve rol laten spelen bij het beïnvloeden van de manier waarop het onderwijs wordt uitgevoerd bij het instituut en daarmee binnen de UvA.

Student-assistent bij jouw vak

De challenge staat open voor alle UvA studenten, zowel bachelor als master, en bestaat uit drie rondes. In de eerste ronde dien je je idee in via een (digitaal) bierviltje, in de tweede ronde werk je dit idee uit en in de derde ronde pitch je je idee voor de jury. Uiteindelijk wordt er één winnaar gekozen waarmee het IIS aan de slag  gaat tot het daadwerkelijk ontwikkelen van het vak. Het winnende vak start uiteindelijk in het najaar van 2020, met de winnende student aangesteld bij de UvA als student-assistent.

Studenten zonder grenzen

Centraal binnen de Challenge staat dat grenzen overstegen worden. Niet enkel tussen studenten en docenten, of faculteiten en disciplines, maar ook tussen de academische wereld en de maatschappij.

Meer informatie

Klik hieronder voor meer informatie en hoe je jouw idee in kan zenden: