Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Heb je een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-diploma maar mis je één of meer van de vereiste vakken op vwo-niveau? Dan kun je voor deze vakken deelcertificaten behalen.

Erkende certificaten

De volgende certificaten worden geaccepteerd door de opleiding: vwo deelcertificaten/staatsexamens, toelatingsexamens zoals van de UvA (KdVI), CCVX tentamens en testimonia van het Boswell Beta Instituut.

Aanmelden voor de opleiding

Let op: Momenteel bevindt de opleiding zich in een vergevorderd stadium van de accreditatieprocedure van de NVAO. We werken eraan om de inschrijving voor komend collegejaar (2024 - 2025) in Studielink mogelijk te maken.  

Weet je al dat je deze opleiding wilt gaan doen, vul dan dit formulier in. Dan laten we je weten wanneer je je in kunt schrijven. Heb je vragen over de opleiding? Stuur een e-mail naar scitech@uva.nl 

Ben je 21 jaar of ouder?

Ben je 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-bachelor, dan is het colloquium doctum een mogelijkheid om toegelaten te worden tot de universiteit. Met het halen van certificaten kun je voldoen aan het vereiste kennisniveau. 

Jonger dan 21 jaar?

Heb je een havo-diploma en ben je op 1 september van het jaar dat je wilt instromen jonger dan 21 jaar, behaal dan een vwo-diploma met het juiste profiel. Dit kan bijvoorbeeld bij een ROC of bij instanties voor thuisstudie, zoals LOI, NHA of NTI

Studieadviseur

De studieadviseur van Science, Technology & Innovation kan jou adviseren over de mogelijkheden van vrijstellingen en andere kwesties zoals het colloquium doctum.

Buitenlandse vooropleiding

Heb je een buitenlandse vooropleiding, dan kun je voor meer informatie over toelating terecht bij de Studenten Services.